To av de tre ulvevalpene som ble observert i Elverum kommune 17. juli.

Nytt ulvekull observert i Elverum

For første gang på å sju år er det observert et nytt ulvekull, med tre valper, i Kynnareviret på Elverum. 

28.7 2017 14:39

Statens naturoppsyn (SNO) fikk melding om observasjonen av tre ulvevalper ved en skogsbilvei 17. juli i Elverum kommune, skriver Miljødirektoratet.

Ulvekullet ble observert innenfor området som brukes av ulveparet i Kynnareviret. Det har vært registrert ulv i dette området hver vinter siden 2004, men det har ikke vært registrert ulvekull her på sju år.

Det ble registrert ulvekull i reviret i 2008/2009 til 2010/2011 da tispa gikk sammen med en immigrert finsk-russisk hannulv. Året etter tok en ny hann over, og denne har gått sammen med tispa siden. En ny tispe ble registrert i reviret i 2015/2016. Det er ennå uklart hvem som er opphavet til ulvekullet som nå er observert i Hedmark, opplyser direktoratet.

Sjekker DNA

– Svar på opphavet får vi først når Rovdata får analysert DNA fra valpene, sier Lars Olav Lund, fungerende seksjonsleder i Statens naturoppsyn.

Under Rovdatas overvåking av ulv i vinter ble det påvist 105–112 ulver innenfor landets grenser. Det er en økning på rundt 19 prosent siden i fjor.

54–56 av ulvene hadde et helnorsk tilhold, mens 51–65 hadde grenserevir.

I vinter ble det dokumentert fire helnorske ulvekull i Norge og sju på riksgrensen mellom Sverige og Norge.

Annonse

forskning.no ønsker en åpen og saklig debatt. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Du må bruke ditt fulle navn. Vis regler

Regler for leserkommentarer på forskning.no:

  1. Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å trakassere navngitte personer eller andre debattanter.
  2. Rasistiske og andre diskriminerende innlegg vil bli fjernet.
  3. Vi anbefaler at du skriver kort.
  4. forskning.no har redaktøraransvar for alt som publiseres, men den enkelte kommentator er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
  5. Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
  6. Alle innlegg blir kontrollert etter at de er lagt inn.
  7. Du kan selv melde inn innlegg som du mener er upassende.
  8. Du må bruke fullt navn. Anonyme innlegg vil bli slettet.

Emneord

Annonse

Annonse